Njut av den svenska sommaren under en terrassmarkis

Terrassmarkiser är stora markiser som kan skugga stora ytor. Perfekt för att skugga din altan eller en annan plats i din trädgård. Tänk vad härligt det är att kunna njuta i sin trädgård även mitt på dagen när solen är som starkast mitt i sommaren. Tack vare din markis så slipper du bränna dig bara för att du vill äta ute. Istället kan du sitta svalt i skuggan under den.

Det finns lite varierande tillbehör som man kan välja om man vill investera i. Normalt kommer den med i billigaste utförande med en vevarm som man använder för att veva in och ut den beroende på om man vill ha skugga eller ej samt reglera hur mycket man vill ha. Vill man slippa detta manuella arbete varje gång man ska ända så kan man köpa till en motor som sköter jobbet åt en. Då behöver man bara trycka på en knapp så fälls den in eller ut beroende på vilken knapp man tryckt på. Känns även detta för omständligt så kan man dessutom välja till automatik som känner av när det är soligt och fäller i så fall ut terrassmarkisen eller om det är dåligt väder och istället fäller in den så att den inte riskerar att skadas om vädret är dåligt.

När det kommer till tyger för terrassmarkiser så finns det många olika färger och mönster att välja mellan. Det vanligaste tyget är nog ett randigt exemplar. Men du kan välja precis vilket mönster du själv vill eller en enfärgad variant om det passar dig bättre. Ska du köpa markiser på nätet så kan du nästan alltid beställa hem gratis tygprover så att du i lugn och ro kan känna och bedöma de olika alternativen.

Att montera en markis är inte så svårt men eftersom den ska fästas i fasaden på huset så rekommenderas ändå att man ändå tar hjälp av en fackman så att man inte drar på sig dyra renoveringskostnader bara för att man råkar göra något fel. Dock behöver det inte kosta så mycket att ta hjälp med monteringen eftersom kostnaden är avdragsgill, man kan använda det så kallade ROT avdraget för kostnaden som monteringen innebär. Det gör i runda slängar att man bara behöver betala halva summan man annars hade behövt betala för att montera en terrassmarkis.