Vad är gardiner?

En vacker gardinDe flesta vet nog vad gardiner är. Men om du undrar vad det är för något så kan jag upplysa dig om att det är ett tygstycke som normalt hängs i anknytning till fönster. Det är deras vanligaste användningsområde. Gardiner kan dock även placeras vid vid dörrar till exempel vid altandörren. En del gardiner är även lämpliga som rumsavdelare för att skapa flera mindre rum av ett stort rum.

Det finns olika typer av gardiner i olika material. En del gardiner är veckade medan andra är raka. En del hänger sidan om fönstren medan andra hänger ovanför och en del kombinerar båda utförandena.

En vit luftig gardinGardiner kan tillverkas i olika material och då får nog bomull räknas till det vanligaste materialet till gardiner. Bomull ger lätta härligt luftiga gardiner som passar perfekt till en vacker sommardag. Då kan de få fladdra fritt i vindraget från öppna fönster och tradgårdsdörrar.

Ett annat populärt material i Gardiner är siden vilket ger vackra glansiga gardiner med en oöverträffad elegans. Du kan även få gardiner i tjockare tyger som ger mer tyngd åt gardinen än vad bomull och siden gör. Dessa tyngre material hjälper till att hålla gardinen på plats så att den inte fladdrar i vinden. Perfekt om du inte tycker om detta härliga sommarfenomen.